Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Μαρίνας

Το Λαογραφικό Μουσείο Αγίας Μαρίνας – Κρητικό αγροτικό σπίτι, είναι μια έκθεση μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που στηρίζεται από εθελοντές.

Άνοιξε τις πόρτες του το 2014 και από τότε έχει δεχτεί επισκέπτες και σχολεία. Ανάμεσα στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται κρητικές συντροφιές και εργαστήρια που έχουν σχέση με την παράδοση όπως παραγωγής σαπουνιού από ελαιόλαδο, υφαντικής τέχνης και παραδοσιακών παιχνιδιών.

Το μουσείο περιλαμβάνει μια συλλογή αντικειμένων καθημερινών και ιδιαίτερων τα οποία ανήκουν σε οικογένειες της περιοχής και έχουν παραχωρηθεί. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να γνωρίσει την τοπική παράδοση και την αγροτική ζωή στην Κρήτη. Να μάθει για την αγροτική αρχιτεκτονική, τις καθημερινές ασχολίες, τα ήθη και τα έθιμα, την παραγωγή ρακής και κρασιού. Η συλλογή συνεχώς βελτιώνεται με τη στήριξη εθελοντών και δωρεών.

Στόχος του Κρητικού αγροτικού σπιτιού είναι να γίνει ένα σημείο πληροφόρησης για τους επισκέπτες και να πραγματοποιηθούν συστηματικές εκδηλώσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα και να διαφυλάξει τον αγροτικό χαρακτήρα της κρητικής παράδοσης. Στα άμεσα σχέδια είναι η συλλογή παλιών φωτογραφιών του χωριού.